Terapia Dracula

Terapia Dracula

DIN CICLUL “ FANTANA TINERETII, DOAR UN VIS? “, AZI…….TERAPIA DRACULA
Ca tot ne apropiem de Haloween….

Sunt convinsa ca ati auzit de terapia aceasta cu nume gotic, asa ca , hai sa vedem despre ce este vorba.

Marturisesc ca si pe mine ma intereseaza subiectul, ca urmare, am facut un pic de documentare.

Prelevarea de sange, rezervata din timpuri de legenda vampirilor, este utilizata acum de stiinta medicala ca parte a arsenalului anti imbatranire. Se pare ca o eprubeta plina de sangele propriu poate sa ne scape de riduri.

Ce se intampla cand imbatranim? Elastina si colagenul, care dau fermitate pielii, scad, matricea extracelulara se diminueaza, tesutul gras se subtiaza si “ cade” sub influenta gravitatiei, astfel se modifica textura pielii, fermitatea, radianta, volumul, flexibilitatea si apar ridurile.

Solutiile actuale antiaging sunt in majoritate invazive/ chirurgia plastica/ sau folosesc produse non self, adica straine corpului nostru/ substante de umplere sau toxina botulinica/, efectele sunt temporare si restitutia functiei tesuturilor este limitata.

Piata de antiaging, in plin boom, are nevoie de proceduri simple, putin invazive, sigure, cu perioada de refacere scurta; se pare ca terapia Dracula este una dintre ele.

Ce este plasma bogata in plachete ( trombocite ), este o concentratie mare de trombocite intr-un volum mic de plasma, obtinuta prin centrifugarea in laborator sangelui propriu. Produsul rezultat se injecteaza, in maxim 10 minute, la locul dorit.

Ce se intampla in cursul terapiei? Se accelereaza procesele normale de vindecare; in timpul repararii plagilor spre locul traumei se mobilizeaza o multime de celule, trombocitele joaca un rol crucial in acest proces. Ele sunt sursa de factori de crestere ce ajuta la replicarea celulara, la diferentierea celulelor Stem, la neovascularizare, la inducerea formarii de tesut conjunctiv,la regenerarea tisulara si in final, la rejuvenare.

Se pare ca biostimularea cu plasma bogata in trombocite sau terapia Dracula va revolutiona tehnicile de rejuvenare, ea folosindu-se de celulele proprii si avnad efect pe temen lung, reactiile secundare fiind minime datorita utilizarii de produse self.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *